Kulturuka i februar

Den første uka i februar arrangerer vi den aller første kulturuka på Saga. Dette tenker vi skal bli en årlig tradisjon. Ambisjonsnivået er høyt, men likevel anstendig – og inneholder en god miks av nasjonale og lokale artiser.

Vi lover å kunne by på mange gode opplevelser – innen mange ulike sjangre og uttrykksformer.

Program:

Eli Rygg

Søndag 1. februar:
Eli Rygg og Tom Rønnigsveen framfører «Guds gjøgler.»

Dette er en fengslende og vakker forteller-forestilling der vi følger fattiggutten Giovanni til suksess som gjøgler før alderdom og fattigdom innhenter han. Fortellingen tar opp flere universelle spørsmål, bl.a. om vi mister vår verdi og verdighet som mennesker når vi blir eldre?

Eli Rygg er en kjent og kjær sanger, forfatter, underholder og foredragsholder som bor i Son. Tom Rønnigsveen (piano) tonesetter fortellingen.

Pris: 150 kroner. Billetter selges ved inngangen. Dørene åpner 19.00.

Perler for folk

Arne Olav Hageberg og Hilde Norland Gundersen

Tirsdag 3. februar:
Musikalsk kveldsmesse med Arne Olav Hageberg (gitar) og Hilde Norland Gundersen (sang).

Sammen utgjør de duoen Perler for folk. Repertoiret består av sangene de opplever som sin folkemusikk: salmer og åndelige viser. “Disse perlene trer vi på en trå av blues og gospel, folkemusikk og køntri. Håpet er å lage et smykke som er både elegant, tøft og vakkert”, skriver duoen på sine nettsider.

Pris: 150 kroner. Billetter selges på Billettservice eller ved inngangen.

Vi er ikke i tvil om at dette blir både vakkert og tøft. Bare se og hør her:

Trond og Liv

Trond Schau og Liv Frengstad

Onsdag 4. februar:
Klassisk konsert med Liv Frengstad (cello) og Trond Schau (piano).

Frengstad og Schau er bosatt i Østfold og er begge profesjonelle musikere som holder meget høyt kunstnerisk nivå. Programmet består av musikk fra fire svært ulike komponister og tidsepoker: Giovanni Battista Sammartini (1700-1775), Edvard Grieg (1843-1907), Sergej Vasiljevitsj Rachmaninov (1873-1943) og Arvo Pärt (f. 1935)

Pris: 150 kroner. Billetter selges på Billettservice eller ved inngangen. Dørene åpner 19.00.

Helga Samset

Torsdag 5. februar: Helga Samset og lokale fortellere

Helga Samset er en av Norges mest erfarne fortellere. Hun har gitt ut tre bøker og har samarbeidet med kjente musikere og dansere. Samset grunnla Fortellerteateret og har i to år forsket på skillet mellom det personlige og det private ved bruk av fortellinger fra eget liv. Denne kvelden deler hun en av sine favorittfortellinger med oss: «De sju folene» av Asbjørnsen og Moe. Som så mange andre under-eventyr, forteller det om reisen ut i verden, om avgjørende prøvelser og om prinsessen og halve riket. Her er visdom, råskap, livsbegjær og varm humor. Et eventyr til å bli klok av!
Åse Marie Øra, Heidi Kjuus Berg og Tore Rahn bidrar også med fortellinger under en bred fortolkning av «håp».

Pris: 150 kroner. Billetter selges ved inngangen. Dørene åpner 19.00.

Tord og Tore 2

Tore Brunborg (t.v.) og Tord Gustavsen

Fredag 6. februar: «Det andre rommet»
Tord Gustavsen (flygel), Tore Brunborg (saksofon) og Cecilie Jørstad (resitasjon).

To av landets mest profilerte melodiske jazzmusikere lar seg inspirere av Lars Amund Vaages poesi. Tekstenes kraftfulle varhet og såre skjønnhet tolkes av skuespiller Cecilie Jørstad, og det oppstår en meditativ og tett dialog mellom musikk og ord. Musikken tar utgangspunkt i komposisjoner av Tord
Gustavsen og kollektive improvisasjoner.

Pris: 250 kroner. Billetter selges på Billettservice og ved inngangen. Dørene åpner 19.00.

Se og hør en stemningsfull smakebit av samspillet mellom Tord Gustavsen og Tore Brunborg her:

Pris: 250 kroner

Se og hør en stemningsfull smakebit her:

Lørdag 7. februar kl. 19.00: Ung musikk! Ungdom gratis. Voksne kr 100
Ungdom fra 13 – 19 år byr på variert musikk og dans: VARNA UNGE SOLISTER, UNGE FOLLOVOKALISTER OG DANSERE, MEDLEY CREW, FAT FUNGUS, SIX PACK CREW, SPECTAZ m.fl. SALG AV BRUS OG PØLSER.

Søndag 8. februar: Jazzaften i Son Kulturkirke.
Son blandede kor, Ås korforening, Vokallinjen ved Follo folkehøgskole og Vestby Storband går sammen og avslutter Kulturuken på Saga med fremførelse av Duke Ellington’s «Sacred Concert». Pianist er Øyvind Denstad og storbandet dirigeres av Steinar Forfang. Det hele blir ledet av Christian Killengreen. Ensemblet under konserten vil telle nærmere 100 mennesker.

Ås korforening og Son blandede kor har samarbeidet jevnlig siden 1995 og har sin første opptreden i Kulturkirken med denne konserten. Det samme gjelder for Vestby Storband.

Duke Ellington’s musikk byr på musikalske øyeblikk der både det storslåtte og finstemte er representert. Her finner vi mektige korpartier og lekre solopartier side om side, alt ikledd raffinert, umiskjennelig jazz-harmonikk av svært edelt merke. Dette er et musikalsk landskap som man imidlertid ikke må være en utpreget jazz-entusiast for å like. Musikkens eggende rytmer, lekre melodier og vakre akkorder burde tale til alle ører.

Som en «oppvarming» før «Sacred Concert», vil solister fra Vokallinjen på Follo folkehøgskole synge noen kjente låter fra det eviggrønne jazzrepertoaret sammen med Vestby Storband.

Duke Ellington (1899 – 1974) var verden over kanskje særlig kjent som en usedvanlig orkesterleder. Han profilerte seg mindre som solist. Det var orkesteret sitt han ville ha frem i lyset. Samtidig var han en produktiv komponist. Da han mot slutten av sitt liv fikk spørsmål om å skrive musikk for kirken, resulterte dette i at han skrev tre «Sacred Concerts» som fremføres mye i dag. Utdrag fra disse 3 konsertene vil bli å høre ved konserten 8. februar.

Under kan du se premieren på «A Concert Of Sacred Music» (1965). Det gir et fint inntrykk av musikken og sjangeren – men er også et unikt opptak fra en helt svunnen tid.

Alle konserter på ukedagene starter klokken 20.00 – dørene åpner 19.00 med enkel kafé i peisestua.