Nils Petter Molvær til Saga

Nils_Petter_Molvær_presspic2016_JohannesLovund-2320_crop

Det er en stor glede å ønske Nils Petter Molvær group velkommen til Saga 8. februar neste år. Kjøp billetter nå!

Trompetisten Nils Petter Molvær nyter enorm anerkjennelse i inn- og utland. I 2017 mottok han spellemannsprisen for årets jazzalbum, «Buoyancy», som Aftenpostens anmelder mente fortjente terningkast seks!

Torsdag 8. februar er Molvær klar til å innta våre intime lokaler på Saga med sine moderne, nordiske jazztoner og publikum vil møte ham i samspill med et band av ypperste klasse: Geir Sundstøl (gitarer), Jo Berger Myhre (bass) og Erland Dahlen (trommer).

Molvær har en lang karriere bak seg. I 1982 ble han medlem av bandet Masqualero, bestående av Tore Brunborg, Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen. Bandet ga ut fire album og vant tre Spellemannpriser. I 1997 debuterte Molvær som soloartist med albumet Khmer på det tyske og svært anerkjente plateselskapet ECM. Platen var blant de første vellykkede eksperimentene med å kombinere jazz med samplere og lydbehandlere, breakbeats, ambient og house. Med et salg på over 200 000 eksemplarer ble Molvær ettertraktet i hele Europa. Senere har han fulgt opp med en rekke plater i samme ånd.

Hans musikalske forbilder er artister som Don Cherry, Miles Davis, Brian Eno, Billie Holiday, Bill Laswell og Joni Mitchell.

Se utdrag fra konsert ved Den Nasjonale Jazzscene i Oslo:

Konserten starter 19.30 – åpen kafé fra 18.30.

Velkommen!