Vårens konsertprogram er klart

varen-saga-nettet

Anne Grete Preus, Knut Reiersrud og Kristin Asbjørnsen er noen av artistene som kommer til Saga første halvår i 2017.

Her er programmet:

Lørdag 28. januar kl. 19.30: KNUT REIERSRUD
Knut Reiersrud er vanskelig å sette i bås, og det er heller ikke noe poeng i å plassere han i en. Blues ligger kanskje hans hjerte nærmest, men han har en unik evne til å utforske alle mulige sjangere, fra alle verdens hjørner, og på alle slags typer strengeinstrumenter. I hans karriere har han vært innom blues, soul, jazz, folkemusikk og til og med klassisk (i 2012 på albumet Infinite Gratitude sammen med Trondheimsolistene). Men selv om han er en verdensmusiker har han beholdt sin egen sound, sin egen måte å utrykke seg på gjennom gitaren.

Pris: 250 kroner. Kjøp billett til Knut Reiersrud-konserten her!

Torsdag 2. mars kl. 19.30: ANNE GRETE PREUS
Anne Grete Preus kommer til kulturkirken sammen med den anerkjente studio- og konsertgitaristen Hallgrim Bratberg. Sammen skal de ta oss med ut på en musikalsk reise i Preus’ melodi– og tekstlandskap.

Anne Gretes søkende holdning til livet gjenspeiles nettopp i hennes tekstunivers. Her veksler hun gjerne mellom treffende observasjoner av samfunnets tidsånd, og små glimt av det som foregår på innsiden – politiske betraktninger og selvgranskning. Og som hun selv har skrevet om tekstarbeidet sitt: ”Det handler om å være til stede i sitt eget liv, gripe det, bruke det og forsøke å besvare de spørsmålene livet stiller.

Se en smakebit av Preus under, hvor også gitarist Hallgrim Bratberg er med. Mer informasjon om konserten og Preus kommer senere.

Lørdag 25. mars kl. 19:30: KRUPKA TRIO; SALMER I JAZZDRAKT
Krupka Trio er en jazztrio bestående av tre profesjonelle musikere, Ulf Krupka på orgel og piano, Line Falkenberg på saxofoner og Tine Asmundsen på kontrabass.

Trioen har spilt sammen siden 2010 og har holdt en rekke konserter i Norge. Krupka Trio ga ut sin første CD i 2014. Trioen spilte på Kongsberg Jazzfestival i 2012 og 2014. I 2014 ble hele konserten tatt opp av NRK TV og radio. Deler av tv-opptaket ble vist på NRK fjernsyn i forbindelse med presentasjonen av Kongsberg Jazzfestival sitt 50 års jubileum. Hele konserten er også sendt på NRK radio flere ganger.

I tillegg til jevnlige konserter i Norge, hadde trioen høsten 2016 en konsert i Berlin (St. Nikolai Kirche Spandau) og to konserter i Spania (sjømannskirkene i Torrevieja og i El Campanario, Sitio de Calahonda). I mai 2017 skal Krupka Trio til Greifswald i Tyskland i forbindelse med Nordischer Klangfestival. Trioen har også flere planlagte konserter i Norge våren 2017.

Krupka Trio spiller melodisk og improvisert jazz. Ulf Krupka har tatt utgangspunkt i salmeskatten, som er en del av vår kulturarv, og arrangert salmene inn i et moderne jazzmusikalsk uttrykk. Den kunstneriske ambisjon er å utforske dybden og rikdommen i vår salmetradisjon og gi den ny aktualitet for et publikum i det 20. århundre.
Trioen formidler både kjente og ukjente salmer med et nytt, variert og spennende uttrykk.

Torsdag 6. april kl. 19.30: KRISTIN ASBJØRNSEN; TRACES OF YOU
Kristin Asbjørnsens stil har røtter i «singer/songwriter»-tradisjonen og lar elementer fra afrikansk verdensmusikk, spiritual og jazz flyte inn i musikken. Hun har en stemme med et uvanlig bredt klangspektrum som gjør det mulig å fremføre vokal musikk med særlig stor dynamikk, kontrast og kraft.
I sitt nye samarbeid med den senegalesiske koraspiller Ablaye Cissoko og gitarist Olav Torget har Kristin laget konserten ”Traces of you”, et bestillingsverk skrevet for Global Oslo Music.

Trioen åpner et nytt landskap i Kristins mangefasetterte musikkunivers. Musikken vil bære avtrykk fra både vestafrikansk musikk, visesang og kontemplativ, nordisk jazz.
Musikerne har sammen utviklet arrangementene. I en særdeles vakker og original ensemblesound veves sildrende kora, gitarer og sang i et organisk, kammermusikalsk lydlandskap. Tematisk kretser sangene rundt tap, livsavtrykk og kjærlighetens omdannelser.

Vi planlegger også et arrangement i mai/juni, mer informasjon om dette kommer senere.